Iklaneka

Wednesday, February 1, 2012

How time flies so fast..

Salam semua...

Pantas masa berlalu..Sebulan sudah berlalu dlm tahun 2012..Hari ini 1 February 2012, hari pertama di bulan kedua dlm tahun 2012..Ohhhh...How time flies...Cepat nyer lh masa berlalu..Pejam celik pejam celik, tup2 dh smpai pertengahan tahun...walalaee...

So apa pencapaian yg anda sudah dpt utk thn 2012? Aku? Macam biasa la..The way still going on smoothly so far...Insyallah...Alhmdulilh, tekad utk mengurangkn perbelanjaan demi menambahkan tabungan setakat ini berjaya la utk bln pertama...Sebentar td mula la sessi menguruskn perut "kucing biru" utk di pindah kn isi perut nye ke tempat lain...Well Done to me!!! hoyehhh..sbb berjaya utk bulan pertama..Satu kejayaan dlm diri utk permulaan awl tahun 2012 ini...



Anak2 pula bagaimana?
Kesihatan yg baik utk bulan pertama ini...Aku berjaya tidak AL mahupun EL utk ank2 pada bln ini..Ya Allah..syukur pada mu Ya Allah..Memberi kesihatan yg baik pada anak-anak.Alhamdulilah...Pembelajaran Nabihah biasa2 saje, memandangakn dia dh mula bersekolah pd umur 4y, jd nothing special la sbb she just continuous her learning before...Hari2 buat solat dhuha di sekolah..Subhanallah..Ini le yg buat hati ku tersentuh...Berkat hari2 dia solat dhuha gamaknya, rezeki murah even bkn melimpah ruah tp rezeki nye ade..Alhmdulilah..Masih belum tahu membaca lagi..huhuhu..Takpe kakak, Insyallah sok lusa kakak mesti tahu membaca lah..Mama janji dalam diri mama, sblm umur kakak cecah 5y (14/4/2012 genap kakak 5y) mama akan ajar kakak sampai kakak tau...Sbb mama nk kakak tahu membaca tulh sebagai hadiah (reward) yg kakak bagi pada diri sendiri...



Wafiq mcm mana? Adik biasa2 je lh kn...So far byk la word yg dia dh tau..Tapi pelat sgt le kamu dik..Huhuhu...Mmg beza dgn kakak dlu..Tapi takpe..tiap anak bukan semua sama kn..Tapi yg advance kn adik ni tau ckp nak kencing dgn nk "uuk,uuk"..mmg advantage la dia sbb stay at nursery, mmg dh di trained awl2 la kan banding kakak yg dlu dok umh bbsiter..Solat pn rajin, Maghrib aje mesti nk follow abah solat..Tapi yg tak larat tu time nk amik wuduk..Huhuhu..berkecah2, lenjun..uwauwauawu...Layan kn aje kn..Benda baik tak kan sbb tak mo layan bnda2 remeh camtu anak jadi terkencat nk solat kn..so layannnnnnnnn..... Habit dia yg suka menangis sambil menghentak2 kepala di lantai pn still on..hahah..Layan kn je le dh dia gitu kn..Bila penat dia berhenti sendiri...Walaleee..Tapi yg tak tahan tu berebut PC sbb nk layan Boboiboy...Ohhhh...klu dh nma bdk lelaki, lelaki le jgk kn..Cerita superhero ttp dihati..layannnnnnnnn kn aje...

So kawan-kawan, apa yg anda dh "grab" utk bln pertama di 2012? Harap ke arah yg +ve..
Sampai jumpa lagi...Sekian..

Note:
Yuhuuuuuuu...2 bln lagi mula la 1st destinasi menaiki kenderaan Pak Tony aku tuh..Walaleeee..kejap nye msa berlalu, sgt tak sedar even thn lps aku berebut tup2 dh nk tiba msa nye..Nmpk sgt msa setahun tu nothing...Sgt kejap!!!



1 comment:

  1. aku pun x EL @ cuti bulan jan lepas .. rekod bersih lagie ;-)

    ReplyDelete

Ade ke yg sudi komen?Kalau sudi dipersilakan dgn berbesar hati :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...