Iklaneka

Thursday, May 31, 2012

Hari Dunia Tanpa Tembakau

Salam semua...

Hari ini, 31 Mei 2012 adalah hari terakhir di bulan 5, merupakan HARI DUNIA TANPA TEMBAKAU...
00oooo...baru le mak tau nyah!!! tu pn sebab topik ni ada kt hotfm pagi tadi..Ahahha..dh lebih 30thn hidup baru le aku setiap 31hb mei tu adalah hari tanpa tembakau dgn kata lain TAK NAK MEROKOK!!! korang tak?sure kome pn tak tau kn mcm aku..ahahhaha..Yang di ingat hari raya posa je kn..Hari lain ingat tak ingat je kekdahnya..ekekkeke



Sekarang ni aku rasa dah kembali ke zaman dulu-dulu balik..Dengan kata lain zaman sebelum merdeka..SEBAB!!! sebab nya perempuan dengan lelaki sama naik merokok nyer..Kalau org dulu merokok sbb nk menghilangkan penat lelah selepas membanting tulang memotong getah mahupun membajak sawah..So sesambil depa tunggu susu getah tu menitik penuh takung, hisap le rokok sebatang dua untuk buangkan masa..Yer le, dulu mna ade gadget kan..I can bet you, kalau dolu-dolu ade henpon takde nye arwah opah aku isap rokok berkembut-kembut asap..Tapi dulu bukan rokok kotak, rokok daun or rokok kertas yg di gulung sendiri..Jadi tahap tembakau yg mengandungi nicotine yg rendah sebab tembakau pn ada yg buat sendiri. Sebab kat kampung aku dulu ade je org cina tanam tembakau..ehehhe..

Tapi zaman sekarang aku rasa merokok mcm jadi trend pulak..Kengkonon urban la..urban la sgt yek...Urban sesgt, so mati le cepat!!! Aku tidak le kesah depa nk merokok ke apa sebab tak luak pn duit aku tp kalau merokok di khalayak tu aku menyampah!!! sebab ingat ko sorang je mati cepat..Org keliling pn sama tau..SO lenkali kalau nk merokok sila dlm bilik!!! so ko hembus asap, pehtu sedut asap tu balik..Jgn nk syer ngan org lain..Tak hingin aku menyedut asap rokok kome itu!!!! Tak kira la pmpuan ke laki sama aje..jgn kome nk bangga isap rokok depan khalayak ramai..takde urban nye le sgt kome tu..pembunuh senyap aku rasa adalah...Malas aku nk huraikan keburukan merokok ni, yg memang sedia maklum semua pn org tau hatta kt kotak rokok tu pn ada kan..



Wednesday, May 30, 2012

EURO 2012 ~ 9 days to go

Salam semua...

Semalam on the way balik kerja, on air radio..so deejay radio bitau la yg EURO 2012 10 hari je lagi..OH TIDAKKKKKKKKKK....ini bermakna tv rumah ku akan kembali berkerja semula seawal subuh-subuh sapie memandangkan mesti Pak Kahar akan menjadi penonton tegar!!! huhuh..baru je tv tu berehat tak sampai sebulan bila kala EPL sudah pn tamat utk musim ini yg memberi kemenangan besar wat pilihan pasukan underdog (underdog kah?hantam saja)..iaitu Manchester City!!!! kome jgn tak tau laki aku sokong M-City ni bermula tahun 2007 occay!!!..Bila kala pasukan itu di beli oleh pak arab yg mensponsor depa..tu sebab jersey depa ade tulis ETIHAD !!! tu pak arab punye la derrr...So kepada Pak Tony ku yg telah melabur untuk Queens Park Rangers (QPR) bertabah lah yek..sbb hasilnya 5 tahun akan dtg untuk menjuarai EPL!!! oh yeaah..

Tapi EURO ni idak le memberikan kesan mendalam dalam jiwa raga aku mahu pun Nabihah sebab dh sahih waktu perlawanannye waktu kami sedang beradu coz the tournament will be hosted by Polland & Ukraine between 8th june until 1st July 2012...Sahih la perbezaan masa tu adakan..yg mana;

Malaysia =  UTC + 8 hours, Poland = UTC + 2 hours  dan Ukraine = UTC + 3 hours.

UTC
Coordinated Universal Time - the international basis for other time zones.
Same time as for GMT (Greenwich Mean Time) and Zulu time.
Note that United Kingdom is not on GMT during summer.


So, dgn kata lain nya..negara mereka lewat sikit dari kita, Klik here for Time Zone Converter :D

Mengikut jadual perlawanan di atas, game pertama adalah Poland vs Greece yang akan berlangsung di stadium Warsaw, Poland iaitu pada 8/6/2012 jam 6pm waktu Poland ini bermakna :-

Jadi..perlawanan jam 12 malam waktu malaysia..Ahahha..ade mak kesah???Mak tak kisah...kelantakkan la Pak Kahar nk bersengkang mata kekdahnya kn.. sebab masa sahih mak dh tidur dan yang pasti feveret citer di kala ini Masterchef Celebrity tidak terganggu...ehehehhe


Hmm..tapi apa pasukan pilihan yek????

Tuesday, May 29, 2012

Wedding Asha'ari & Ummi @Kompleks Sukan Sri Delima


Salam semua...

Ahad lepas (27/5/2012) berlangsunglah perkahwinan ex-officemate ku iaitu Asha'ari..Haih, cam susah je nk tulis nma ko nih mat wei..baik aku tulis mat kechaq aje..sbb tu nickname dia, yg mmg aku gemor guna..ekekke...Tamat sudah sesi bujang mat kechaq ketika umur 33 tahun..ahahah...kawen gak kamu yek kechaq..ok le biar lambat janji kawen kn..Pilih punya pilih mestilah nk yg intan terpilih dgn kata lain mencari soulmate dlm jiwa..Apa-apa pn ucapan jutaan tahniah dari kami sekeluarga, jgn riso..mmg aku doakan yg baik-baik belaka je untuk mu dehh...Jadi suami soleh bleh bimbing isteri dan ank-anak..Insyallh..jgn ko wat selenge ko tu plak..ahahha..(aku tak larat nk gelak, sbb mat ni mmg kelakor occay!!!! sbb tu aku dia gelar aku "makcik" sbb selalu aku bebel kt dia bila kami se opis dlu..ekekkee)


Ni je lah gambar yg Pak Kahar sempat ambil wat kenangan :D

 View di laman rumah yg tak bape nk lawa la..ce kome tngok..berkarat pagor rumah aku tuh..dkt raya nnti le baru cat..ehehhehe

 Oldies giler laki aku wei...kalah hail amir dh jah oiii..Ha..gambar ni Nabihah yg snap..Terbaikkkkkk..kakak hebat..

 Kome pasan tak..rantai aku lebih kurang pengantin laki je kan..muahah..ade mak kesah??mak suka melaram kn..
 Ade persembahan silat msa nih..Nabihah dh berkata " Silat mcm tok wan"..tok wan hebat lagi kakak..siap bleh terbang hokeh!!!


 Kome jgn tak tau..tshirt belang tu le bos kami dlu..skang tinggal dia je le masih setia pada merah hitam..Kami smua dgn rasa tak kesian tinggal kn dia..hahhaha


Sekian sudah...SELAMAT PENGANTIN BARU :D


Monday, May 28, 2012

From Australia..

Salam semua...

Hari Isnin yang indah dan ceria!!!! don't monday blues occay!!! no no no...(sambil menggoyangkan jari telunjuk..ehehhe)..Hidup mesti positif..Kalau ceria,positif..baru le sihat kan..betul tak??

Ok..harini ni masuk ke office..terus dpt souvenir from Aussie..eheheh...best, best..Last week office mate melancong ke Melbourne & Sydney kan..hohoho...sonoknye lah...AKu?? hmm..entah bila la menjejakkan..Tak tercapai dek akal lg derrr...Percutian cam pipit mampu le mak nyah oiii wat masa nih..eheheh...Apa-apa pn dh dpt souvenir dari sana pn dh happy sesgt dh nih...TQ Kak Aini :D .



 T-shirt hitam tu of coz le aku punya kn..I love Melbourne..Yg lain tu utk ank-ank la..TQ kak aini :D

Ini yang di tunggu...Menambah koleksi FM yg sedia ada...Nk pegi sendiri entah bila kan..ehehhe

Thursday, May 24, 2012

Paradigm Mall, Kelana Jaya: We're Open NOW!!!

Salam semua...

Hampir 8thn dh kerja di area Kelana Jaya..Bukan satu company malah dh company ke-2 aku bekerja tp masih la di dlm kawasan jajahan Kelana Jaya...Naper ek, aku suka kerja area sini??? Nak kata syok, tak syok sgt la benor nya...bukan happening sgt pn kekdahnya area sini..Hambar, takat Giant je ade..So kalau Jumaat tu aktiviti buang masa ke Giant je lah..TAPI kannnnnnnn...sekarang ade nih >>


Walaleee...sudah ade shopping mall hokeh!!! wahahaha...kelana jaya dah maju...3 tahun aku ulang alik ngadap LDP nih..projek memang membangun depan mata...Tapi cam tak bape sedar sgt la..sedar-sedar opening sudah..ahahahah...ate ye le..ade aku kesah depa wat kerja korek tanah mahupun letup batu ke kan..aku lalu LDP sudah, yg sentiasa sedia maklum hari-hari pn jem...Tapi kn bila mall ni bukak aku rasa maby dabel jem siang mlm la..Pagi as usual sbb pepagi mall bkn bukak..cuma kalau malam kurang jem la kan, ni mesti tambah jem..Mati sesak le org kelana jaya nk balik rumah terutama yg stay area kondo berdekatan..apa ke nikmat nk balik rumah gitu kalau nk menyampai ke rumah pn bersumpah seranah jem sbb dgn org nk masuk ke mall nye kn..Ahahha...mak tak mo amik tau..kelantakkan depa sbb mak jejak area kelana jaya utk kerja sahaja..pehtu kim salam aku nk jejak sudah..jemu weeei....Nak lalu area kelana jaya lps waktu kerja pn aku tak lalu dh...ehehhehe

So, pada kawan-kawan jajahan area kelana jaya...apa lg..jom le kita ke Paradigm Mall untuk cuci mata mahupun exercise kaki..Yippi!!!!

Pada yg nk tau senarai tenant, sila ke http://www.paradigmmall.com.my or LIKE di FB http://www.facebook.com/ParadigmMall  



Tenant agak hebat-hebat gak la..Tapi as usual je lah bagi aku tenant kt mesia ni..ko pegi mana baik 1U ke, curve ke..MV ke itu le gak tenant yg ko jumpa..so boleh agak le kan..Tapi aku idak le heran sgt tenant tu semua sebab aku bukan kaki shopping mahupun kaki makan pn kan..jd idak le amik kesah ade ZARA, M&S ke...mak tak kesah..satu je yg aku kesah sbb ade >> TESCO!!!! hahhahaha...ni je mak suka..walallerrr....pehni ade promo susu or daipers anak...berdesup le aku pegi... =))


Wednesday, May 23, 2012

Wordless Wednesday ~ Pengurusan 'mayat' Ultraman


Salam semua....

Memang banyak "mayat" ultraman ni kt rumah...Ade yg aku dh humban kn ke dalam tong sampah tanpa rasa bersalah kerana tidak melalui proses pengebumian yang sah...ehehhehe


Setakat ini hanya seekor sahaja yg sempurna...kawan seangkatan semua mengalami cacat tiada tangan mahupun kaki....kejam giler kn...Apa nak buat, nasib ko le Ultraman bila kena lawan alien yg lagi gagah perkasa... =))

Exclusive Sneak Preview : The Making of My Bicycle!

Salam semua....

At this moment i'm so pround with my Abang Long and his team from ORANGE CYCLE...


For the detail about their mission, feel free to view Dengan Basikal Aku Menjelajah.

video

This video was AWESOME!!! credit to ZFLIMS PRODUCTION for making this video for ORANGE CYCLE :D 



Note: Tetiba rasa cam syahdu sebab usaha Abang Long selama ini nampak hasilnya...Ku iringi doa untuk dirinya semoga success dalam bidang yang diceburi..Dari hobi ke perniagaan :D

Tuesday, May 22, 2012

Exclusive Sneak Preview: Enfagrow A+ new TV commercial

Salam....

Received email from Mead Johnson  just now...





video
Enfagrow A+ new TV commercial 


As usual lah kan..mesti lah cerita yg bagus-bagus about their product.. Actually, memang selalu gak la dpt email dr Mead Johnson ni memandangkan aku pembeli tegar susu brand Mead Johnson iatu susu Enfa sekeluarga bermula Enfalac A+ (ni tak beli, mostly sponsor by KJMC memandangkan under 6m ank masih menyusu badan tegar). Di teruskan dengan Enfapro A+ disusuli dengan Enfagrow A+..So bila ank dah masuk 1y aje aku memang menjadi pembeli susu tegarlahkan memandangkan ini je susu yg anak aku suka (but tipu sebab aku tak pernah try ank aku susu lain..ahahaha)...Tu yanga tahap flyer Giant,Teso,Care4 menjadi teman pilihan..Mata tu sahih tuju ke sale susu aje..ekekkekek...Bukan le eksen ke apa kn kasik ank susu mahal bla bla..Tapi benornya aku cam mcm ada chemistry ngan susu ni boleh?Ahahahha...sangat tak sampai hati kome benornya, sebab susu ini yg ank aku suka, tak kan le aku nk downgrade plak kan hanya sebab aku nk jimat..Alang-alang aku nk berjimat, baik aku berjimat benda lain (suka suki aku mem"booking" tiket Pak Tony tu  kan..huhuhu).

Sebabnya kadang aku nampak kita boleh menghabiskan duit sehari beringgit-ringgit makan sedap kat restoren mahal kekdahnya..Tapi ank ko bagi susu murah sebab nak jimat. Tapi dalam hal ni bukan le aku nk kondem susu murah tu tak bagus..BUkan..bukan yek..Cuma yg aku nk highlight kn kat sini, for those yang ckp..ala susu mana-mana pn sama, janji murah sudah!!! sama gak..membesor jugak..pandai jugak..OK fine!!! tapi ce kome bezakan makan garret popcorn ngn popcorn pasar malam..Apa kome rasa?? mesti le garret sedap kan????betul tak??? sebab dh byr mahal..rasa of coz la setanding bayaran...So..camtu le gak susu ank tu weii...Bebudak memang le tak reti hapa..Kome bagi air beras pn depa minum kalo dh lapor...hanya kita ni je le nk ada hati perut ke tak kn..ehehhehe...

Aku memang pernah terpikir nk downgrade susu ank-anak ni memandangkan every month i have to spend around RM500 utk susu Wafiq + Nabihah (nabihah sgt kurang menyusu)..Tapi bila Pak Kahar sound aku cam terkesima..Sebab dia kata, wafiq itu je le yg dia suka..Dia tak makan mekdi, dia tak mkn kepsi mahupun ciken cop...so biar le dia merasa nikmat dgn apa yg dia suka iaitu SUSU!!! So kami sekat dan berjimatlah perbelanjaan lain (uhukkk..mesti bab mengepak aku pn terbabit...huhuhu) demi utk anak...Tapi jangan le ada kata, ala..mna-mana susu pn bagus...Kalau nk kata bagus susu terbaik of coz la susu ibu kn..tapi ni citer selepas habis tempoh susu ibu la kan..Sebelum tu tak yah citer lah..tutup citer sudah...


Apa-apa pn pilihan ditangan kita ye dak...There is no right or wrong dalam membesarkan ank-anak ni..Tiap orang bebas memilih cara tersendiri..Pilihan masing-masing di tangan sendiri...Siapa kita nk persoalkan nye...betul tak???  :D



Hari ini sudah 1 Rejab 1433

Salam semua...

Hari ini masuklah kita ke 1 Rejab 1433..ohhhh...pantas masa berlalu...
Bila masuk bulan Rejab je mula lah terbayang-bayang Ramadhan kn? Pehtu apa lagi...mula la Syawal menjelma...Sebab lepas Rejab, Syaaban kemudian Ramadhan...

Adoiii...ade 2 bulan lagi nih tempoh masa nk ganti puasa...Ada 2 hari lagi nih...Bila la nk mengganti nih..Huhuhu...Sangat tak bagus tau melewat-lewatkan byr hutang puasa nih...Kalau hutang bank tau plak takut, tapi hutang dengan Allah lambat je kita nk lunaskannya...Oh...bila la nk jadi muslim yg baik ini...Hanya takut urusan dunia aje..urusan akhirat di tangguh..Subhanallah...



Insyallh, aku akan cuba sedaya upaya melangsaikan hutang puasa yang tertunggak 2 hari ini lagi...Aminnnn...

So pada kawan-kawan, dh ganti hutang puasa??? :D

Friday, May 18, 2012

Fabulous Friday ~~ Banana Pancake

Salam semua....


Pagi yg indah lagi cerah di hari  Jumaat =D>
Mari jamu mata gambar makanan ini...Terujakah??? :D . Mesti korang boleh agak kemanakah destinasi mak lepas ni kan..ahaksss...






psssttt...ce korang teka, kat mana boleh dpt banana pancake nih...nyum nyum...ehem..ehem..


Wednesday, May 16, 2012

Erti Hari Guru buat diriku & anak-anak

Salam semua...

Hari ini, 16 MEI 2012 merupakan hari guru...SELAMAT HARI GURU/PENDIDIK di luar sana...Tak tergambar dengan kata-kata betapa besarnya jasa kalian pada diriku serta anak bangsa.. Hanya ucapan terima kasih yang mampu di ucapkan selain iringan doa mengiringi kebahagian hidup didunia mahupun di akhirat...



Semalam kami suami isteri agak bersepakatan le jgk demi menyiapkan sesuatu untuk Nabihah & Wafiq demi cikgu mereka di Tadika/Taska Delima Ilmu...Seronok le pulak..sbb msa zaman sekolah dulu sambutan hari guru takde la meriah sgt walaupun ketika sekolah rendah..Hanya ada jamuan, dan diselangi nyanyian guru..hehhehe..Tapi zaman dulu susah kn...Cikgu memang tak mengharap hadiah, sbb memang rata-rata anak didik org susah...Teringat aku, ketika dalam darjah 3 tak silap nya...terasa nk bagi jugak hadiah, so ku ambil sabun mandi stok di rumah, balut lps tu bg kt cikgu...Tapi masa tu bkn setakat sabun, tisu pn kami bg kt cikgu...Sebab dh itu je yg mampu kn..Zaman susah dulu-dulu..

Tapi zaman sekarang meriah jadi cikgu..mcm-mcm dpt..Tapi apa pn pemberian yg diberi, tak sama nilainya dengan sumbangan yg cikgu sudah beri kepada kita kan...

Selamat Hari Guru buat semua cikgu di Tabika Kemas, Headwork, Sek Keb Sungai Lampan, Sek Men Sultan Abdullah, Chenderong Balai, Sek Men Teknik Seri Manjung serta semua pensyarah di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai..juga buat sesapa sajalah yg pernah memberi ilmu pada diri ini secara langsung atau tidak...Sekian...

 Kad yang Pak kahar buat utk cikgu ank-ank..ehehhe..rajin kan suami ku...kah kah kah

 Moist kek utk cikgu tadika/taska...TQ kak uda..(sapa nk tempah boleh la yek..sila kontek Pn Fazleeza di 019-2581901

Muffin utk jamuan..Harap kwn-kwn Nabihah & Wafiq suka.. :)

Tuesday, May 15, 2012

HAPPY yang tak berapa nak HAPPY sgt la pun..

Salam semua...

Ingat tak posting nih >>

Fabulous Friday ~ You make me HAPPY!!!



Tapi benor nye kan..buat aku cam ala-ala sendu je bila tengok list hrga nih




Meruntum jiwa tengok.......SEBAK!!!! sebak sbb byk destination in our list terpaksa di cross iaitu di POTONG!!!! yer..di potong sebab tengok harga tiket tahap mak tak mamfu le nyah...bkn sorang tp berempat..huhuhu..ate..kemanakah destinasi kita Pak Kahar???? sila bukak financial planner...ehehhehe
tak kan nak sedut tea botol aje...tak larat le gak..sesekali nk gak tengok mickey mouse walaupun tahu tak daya nk tengok kangaroo melantoi-lantoi..ahahahha =))

Monday, May 14, 2012

Pertukaran gambar....

Salam semua...

Sabtu yg lepas (12/5/2012) kami gagahkan jugak le kaki menuju ke Pejabat Imigresen Subang demi Wafiq..Yerrr...wafiq perlu di tukar gambar nya...Maklumlah, msa buat paspot dlu dia masih 5bln ++..So sekarang dia dh berwajah baru...Berwajah 2thn++ harus la tukar...ehehhehe..Tengok ni gambar dlu...Tembam ko dik..tap tak comey sgt la sbb wafiq bkn kategori comel pn kan..ahaksss..dgn kulit pn gelap...Tp peduli apa..aku tetap syukur dpt ank laki..ehehhehe...
Ni gambar wafiq masa lbh kurang 5bln++ la...kena pegang ngn abahnya msa nih..Kecik lagi kan..ehehhe..

Ada kisah lawak gak la di sebalik paspot nih..Sebab nye kami boleh tak tau yg perlu tukar gambar bila bdk mencecah 2y..Ahakksss..dlm aku cam suka menyiasat itu ini..boleh plak bnda ni cam ter miss..Tapi syukurlah masib belum terlewat utk tahu kn..Ni smua gara-gara nk mengepak tak lama lagi kan..Aku cam biasa la, sebulan sblm mengepak mesti dh cek itu ini kan..Ahahahha....very planning person maaa..Sbb aku plan smua tu..so kalau boleh biar semua PERFECT!!!..Tapi bila tengok passport wafiq muka baby lagi..Hati terdetik..valid ke muka baby camni..Imigresen boleh kenal ker? Tapi kan boleh Pak Kahar ckp.."ala..valid aje..sebab belum expired kan.." Yerrr..passport tu memang expired dalam 2015..so mmg agak lambat lagi la..Tapi tu lah naluri keibuan ini cam tak sedap hati le gak..Aku cam mula la berFB, bertnye kwn-kwn..MUjur lah ade kwn yg kerja Imigresen..Sekali dia ckp kna TUKAR!!! sudah..aku dh gelabah..Apa lagi, call la pihak imigresen tu..Skali betui la deyy..kena tukar gambor...Pehh..tapi apa-apa pn aku syukur dan lega sbb masih belum terlewat..Buatnya aku tak amik tau..Buat-buat selenga cam ikut je kata Pak Kahar..sudah!!! mau terkandas ko wafiq..Gitu le yek kawan-kawan, kena jadi SUPERMAK!!! dgn kata lain serba serbi boleh..jgn nk mengharapkn suami tu..bkn depa tak tau or tak mau amik tau..tp kdg-kdg takde masa nk amik tau benda tu sbb kehidupan suami kita yg kita sedia maklum terlalu byk beban yg perlu depa pikir..cewahhhhhhhhh...(tapi benor nye sbb aku yg suka berjalan..so pependai le kn...Pak Kahar takmo amik tau..cukup msa dia angkut beg ngan anak sudah...ehehhehe)





Situasi di pej imigresen cam biasa lah kan..Nak pulak weekend, tempoh nye pendek sampai jam 1pm aje..lepas tu nk dekat cuti sekolah plak tuh..Tapi apa-apa pn aku THUMBS UP!!! la kan imigresen..sgt efficient la..Korang bayang kan la..masa aku sampai tu dlm jam 9.45am..kami nombor yg ke 1140, msa tu nombor yg tertera baru dalam 1040..so ade dlm 100 orang lagi menunggu dpn kami...pehhh...memang masak la klu pikir kan..Aku cam ade rasa nk balik..Tapi Pak Kahar cakap..Sabar...sabar..cepat aje..Tapi betullah..lbh kurang sejam, je menunggu..nombor kami sudah...Proses cpt aje sbb tukar gambar je kn..So mmg terbaikkkkkkkkk lah imigresen subang nih...Tapi cam nk tergelak pn ada bila wafiq kna cap jari!!! Alahai..kecik je cap jari dia walaupun ibu jari..eheheh..comey sesgt...



Ke taman tasik kelana jaya sementara tunggu passport adik siap..Ade la dkt sejam gak main kt sini...Suka yg amat la depa kn..Masa tu hari dh mula meninggi dh...Jam 11.30am kami gerak ke imigresen semula..

So..kepada diluar sana, jgn lupa tukar gambar passport anak tu bila dh cecah 2y yek..Proses pertukaran gambar FREE saja!!! cuma keluar duit utk gambar je lah..kalau tak tamat tempoh lagi la..Kalau tamat renew baru sudah..ehehhehe..Yg cute sebab perlu cap jari sudah..Cute sesgt sbb comey je cap jari nye walaupun ibu jari dh tuh..eehehhehe



Gambar passport terkini wafiq...

NI gambar Nabihah dulu...Sangat cute ko kakak masa nih...ehehhe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...