Iklaneka

Tuesday, October 16, 2012

"Pembantu" di dapur...

Salam semua....


Moga ceria di pagi Selasa ini... Perlu positif dlm diri walaupun ada masalah yg melanda kerjaya kini.. (huk..huk...ada vacancy let me know ya...huhuhu).. Baikkkkkkkkk...lupakan kisah tersebut..step forward..


Rutin harian balik kerja seperti biasa mmg akan berperang di dapur memasak mkn mlm...Jarang la yg tak msak..Selalunya mesti masak walaupun very simple meal la... Sbb rasa janggal sgt kalau tak siapkan menu malam di tambahkan Nabihah yg keep on asking "mlm ni kita takde mkn yek?"...oh tidakkkkkkkk...Kena la ade something utk di makan..Beli pn tak lalu gak la..so mmg terbaik masakkkkk...

Aktiviti memasak tak menentu perjalanannya...Kdg smooth tp kdg beramuk sakan gak ngan wafiq...Ada masa dia ok ade masa dia wat perangai mmg pyh sbb dgn abahnya dia tak mau...Bukan le nk berdukung mcm zaman baby tp mengacau mcm-mcm benda...Semua bnda dia nk usik dan nk mencuba...Mmg kesabaran tahap petala ke -7..Tu yg kdg nk menyinga je tuh..ehehhe

Ni gambar yg di rakam petang semalam..Kalau di larang mmg menangis mengguling-guling...Tapi kalau di biar mak yg tensennnnnnnnn...ahahhaha



 Uwawaaaw....ni le hasilnya....usaha keras dia...huhuhu...Tngok!!! kain selimut pn ade dlm periuk...ahhahaha




Memang kena byk bersabar...tu yg kdg mmg rasa cam malas nk masak...Tpi layan kn aje lh..Dh dinamakan budakkn..Ade turun naiknya..Bukan lama sgt pn kita nk tempoh semua ni..BY the time besar cam Nabihah tu...dia pn ignore dh semua nih..Tau dtg dapur ckp "mama, dh siap masak?"..geerrrrrrrrrrrrrr

2 comments:

  1. hahhaa..ingat gegurl je camtu..boboy pun camtu gak eh?hehe

    ReplyDelete
  2. lawak la tgk gmbr last tue ... elok bersusun tue ;-)

    ReplyDelete

Ade ke yg sudi komen?Kalau sudi dipersilakan dgn berbesar hati :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...