Iklaneka

Tuesday, July 9, 2013

Enfakid A+ now Enfagrow A+ Step 4

Salam semua...


Alkisah malam tadi..kami menjelajah satu kedai ke satu kedai 99 speedmart mencari Enfakid A+ ni gara-gara Wafiq sudah kehabisan susu...Heran yang amat bila semua stok enfakid a+ semua pun dah HABIS!!!!

Rupanya baru le tau Enfakid A+ ni dah tiada!!! Di tukar ke Enfagrow A+ Step 4 pulak kekdahnya..Haih...
Motif ko tukar nama wahai Meadjohson? Apa ke problem guna Enfakid tu pun sebab semua pun dah sedia maklum Enfalac A+ untuk step 1, Enfapro A+ untuk step 2, Enfagrow A+ untuk step 3 & Enfakid A+ untuk step 4.. Tapi skang di hapuskan pulak nama Enfakid tu plak..Haih..memacam...

Harga tak di pastikan berapa memandangkan malam tadi hanya ada single pack 650g sahaja yang hanya mampu bertahan dalam 5 6 hari je kot..huhuhu.. Mungkin masih baru tiada stok untuk double pack gamaknya...

Tak tau sampai bila tahap wafiq ni menyusu..tapi selagi dia mau bagi kan saja...Cuma dalam pada kami mencari dari kedai ke kedai ade 1 dialog yang memang buat mak tergelak..

Mama : Susu adik dah takde lah..So, adik kena stop menyusu lah macam nih.
Wafiq :  Nanak...afiq nak susu..nak susu
Nabihah : Isap jari je lah..Macam kakak..Kadang kakak rasa nak susu tapi kakak isap jari je..so kakak tak ingat dah le susu..Isap jari..isap jari je dik...


Adeh...siyes mak gelak sakit perut mendengar dialog bihah..Memang di akui bihah memang kadang gian nak berbotol susu..Tapi sebab dah besarkan..So kdg tu yang kami pasan dia isap jari time leka-leka nak tidur or tengok tv...muahhahahah


1 comment:

  1. Salam Ziarah.. Masya-Allah.. kreatifnyer kakak.. hehehe

    ReplyDelete

Ade ke yg sudi komen?Kalau sudi dipersilakan dgn berbesar hati :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...