Iklaneka

Monday, May 7, 2012

Books: World Without Borders

Salam semua...

Semalam, aku telah berkunjung ke PWTC untuk memeriahkan lg event Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012..Semalam merupakan hari terakhir..Orang ramai usah cerita la kn..memang terlalu ramai dan sesak..Syukurlah kami sampai lebih kurang jam 9.30am..msa tu belum bermula lagi sebab mula jam 10am..seelok pintu-pintu di dewan bukak, apa lagi..menyerbu la masuk..dewan pertama yg kami masuk ialah KARANGKRAF..masa ni org tak berapa ramai lagi..Mencari buku pn mudah la...Nabihah mcm tak hinggat dunia main tarik je buku sbb semua pn dia suka..Tapi masa bayar tu aku tapis-tapis dlu..Tak larat koo..kt Karangkraf ni aje aku dh abis dkt RM100..huhu...

Ok...dewan ke dua yg kami msuk PTS Publishing..Pehh..sgt sesak..kami gilir-gilir masuk..Mula aku masuk, Pak Kahar dok luar jaga ank, lps tu aku keluar..kahar msuk..Tangan kosong, takde buku yg kami rembat..

Lepas tu ke booth Ana Muslim..Ya ampun...ramai jugak...Ambil je magazine yg biasa Nabihah beli dan buku pesanan Kak Andak..Dalam pada aku tapis-tapis, terambil jgk la bekas pensil..peh..mahal kooo...Layankan je lah..Dh nabihah pegang..nak jugak...

Msa ni wafiq dh ngamuk, mencari buku keluaran Telaga Biru, pilihan Pak Kahar..Wafiq masa ni dh berdukung sangkut di bahu..Dh mula meragam nk tidur...Lama-lama dia tertidur jgk..Pehhh..lega, masuk dlm stroller...Selesai sudah urusan Pak Kahar sebab buku yg di kehendaki telah berjumpa...Amik turn jaga wafiq plak..lepak dikerusi dpn CIMB bank..Msa tu aku dgn Nabihah meronda lagi sebab misi mencari buku utk pre-school belum berjumpa..Jalan punya jalan, maka jumpa lah..Jam dh menunjuk pukul 12pm++..Perlu keluar dr sini sebab org dh semakin ramai...Maka, jam 1pm kami sudah ade dlm kereta luar PWTC...peh..sgt lega...Nabihah sgt seronok sebab buku terlalu byk..Insyallah, tahun depan ade lagi..kami pergi lagi... :D


Total kami berbelanja di hari itu cecah RM200++ juga..Memang menggila..semua buku aku rsa nk beli..ehehhe..Takper.kerana buku ku sanggup..Lagi pn beli buku bleh kurang kn tax...So pelaburan yg sgt berbaloi..tak rugi melabur utk buku kn???


Hasil buku yg dibeli...Majalh PC, e-Baca tu dpt free di luar pintu Karangkraf...Dpt voucer ayamas RM10, di booth majalah Milenia Muslim..


1 comment:

  1. seharian aku bleh duk kt sini .. teruja shopping buku ;-)

    ReplyDelete

Ade ke yg sudi komen?Kalau sudi dipersilakan dgn berbesar hati :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...