Iklaneka

Wednesday, May 30, 2012

EURO 2012 ~ 9 days to go

Salam semua...

Semalam on the way balik kerja, on air radio..so deejay radio bitau la yg EURO 2012 10 hari je lagi..OH TIDAKKKKKKKKKK....ini bermakna tv rumah ku akan kembali berkerja semula seawal subuh-subuh sapie memandangkan mesti Pak Kahar akan menjadi penonton tegar!!! huhuh..baru je tv tu berehat tak sampai sebulan bila kala EPL sudah pn tamat utk musim ini yg memberi kemenangan besar wat pilihan pasukan underdog (underdog kah?hantam saja)..iaitu Manchester City!!!! kome jgn tak tau laki aku sokong M-City ni bermula tahun 2007 occay!!!..Bila kala pasukan itu di beli oleh pak arab yg mensponsor depa..tu sebab jersey depa ade tulis ETIHAD !!! tu pak arab punye la derrr...So kepada Pak Tony ku yg telah melabur untuk Queens Park Rangers (QPR) bertabah lah yek..sbb hasilnya 5 tahun akan dtg untuk menjuarai EPL!!! oh yeaah..

Tapi EURO ni idak le memberikan kesan mendalam dalam jiwa raga aku mahu pun Nabihah sebab dh sahih waktu perlawanannye waktu kami sedang beradu coz the tournament will be hosted by Polland & Ukraine between 8th june until 1st July 2012...Sahih la perbezaan masa tu adakan..yg mana;

Malaysia =  UTC + 8 hours, Poland = UTC + 2 hours  dan Ukraine = UTC + 3 hours.

UTC
Coordinated Universal Time - the international basis for other time zones.
Same time as for GMT (Greenwich Mean Time) and Zulu time.
Note that United Kingdom is not on GMT during summer.


So, dgn kata lain nya..negara mereka lewat sikit dari kita, Klik here for Time Zone Converter :D

Mengikut jadual perlawanan di atas, game pertama adalah Poland vs Greece yang akan berlangsung di stadium Warsaw, Poland iaitu pada 8/6/2012 jam 6pm waktu Poland ini bermakna :-

Jadi..perlawanan jam 12 malam waktu malaysia..Ahahha..ade mak kesah???Mak tak kisah...kelantakkan la Pak Kahar nk bersengkang mata kekdahnya kn.. sebab masa sahih mak dh tidur dan yang pasti feveret citer di kala ini Masterchef Celebrity tidak terganggu...ehehehhe


Hmm..tapi apa pasukan pilihan yek????

1 comment:

  1. Nasib husbandku tak baper nak gemor sgt football2 ni..

    ReplyDelete

Ade ke yg sudi komen?Kalau sudi dipersilakan dgn berbesar hati :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...