Iklaneka

Thursday, April 14, 2011

Afiah Nabihah sudah 4 tahun....

Salam semua...

Hari ini genap la ank sulong ku iaitu Afiah Nabihah memasuki umur yg ke 4 tahun...
Rasa cam baru je lahirkn dia..tup2..4 tahun sudah...And now..she go to school already....Tidak dpt di gambar kn dgn kata2 kurniaan Ilahi utk mama dan abah dgn munculnya Nabihah didunia...

Saat mengandung kn nabihah sgt seronok sbb i have no morning sickness..Rasa biasa aje..Makan semua pn lalu cuma sindrom suka tdo tu sgt le hebat..Sna sni bleh tdo..Pantang lepa je masa, jgn le ade terluang..sahih tdo pnye..Walaupun nabihah di lahir kn secara c-sect tp aku redha ketentuan yg Allah beri..ini bahagian yg aku terima..

Apa2 pn mama nk ucapkn HAPPY BIRTHDAY utk kakak.. Mama doakn yg baik2 je utk kakak...Jadi anak yg solehah...Penyejuk mata, mendamaikn jiwa....


::Afiah Nabihah was born on 14/4/2007 at Kelana Jaya Medical Center- 3.27kg, 50cm.

::1st birthday at Restoren Kayu Nasi Kandar, Sunway Damansara, Kota Damansara....Mmg agak pelik sbb buat kt restoren kn mkn plak nasi beriani..Tapi best tau..very privacy..Family and kwn2 pn selesa..

:Sambutan birthday yg ke 3. Oleh sebab dh pindah rumah baru di Mutiara Subang, so just buat sambutan dirumah...In this time, adik wafiq dh ade dlm tummy mama...

::Sudah wujud adik dlm hidup kakak...Kakak sgt hepi dgn wujud nye adik..Langsung tak jeles..the best part is dia boleh diharap..takat ambil brg itu ini, mmg bleh disuruh la...Syukur dpt ank sulong girl..Boleh diharap mmbantu mamanya..Walaupn kdg2 ade gak adik tu teriak tetiba kn tp dia cpt2 gelabah bila tngok adiknya nangis sbb dia..cpt2 pujuk...

::latest picture kakak was taken last week time blk kg mkn durian..See!!! she big girl now.. Walaupun kdg2 kakak ngadu ade org kata kakak gemuk..Nak buat camner kn kakak, sbb mmg kakak gemok..tp kakak sihat, sbb tu mama namakan kakak, AFIAH yg bermaksud SEJAHTERA sbb tu la kakak sihat aje..jarang2 sakit...AND the best thing is kakak bijak..pandai dimana NABIHAH yg mmg bermaksud YANG CERDIK...sbb tu la walaupun baru je memasuki 4bln tadika, kakak dh tau bacaan dlm solat..Lega hati mama bila kakak dh mula solat walaupun blum penuh..Yg buat mama syahdu bila kakak sudah hafal byk surah, dan berzikir dlm kereta bila memulakn perjalanan...Mmg mama lega...syukur kepada mu Ya Allah...niat mama memberi pengisian jiwa dan rohani kpd kakak diberkati Allah...


LOve u so much,
Abah, Mama, Adik Wafiq..

video

1 comment:

  1. happy busday nabihah...kejap je kn dh 4thn..tisya bln 6 nanti

    ReplyDelete

Ade ke yg sudi komen?Kalau sudi dipersilakan dgn berbesar hati :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...